Pestrý špíz

Pro baculaté děti, jíme rukama

Na 4 porce

 

300g krůtích prsou

3 lžíce olivového oleje

3 lžíce sojové omáčky

250g malých cuket

200g malých žampionů

1 červená a žlutá paprika

sezamová semínka

12 šašlikovývh jehlic

 

Doba přípravy: 40 minut

 

V jedné porci přibližně:

800 kJ/190 kcal

19g B/9g T/13g UH/

 

1 Krůtí prsa nakrájíme na kostky asi 3cm velké. Namočíme do směsi olivového oleje a sojové omáčky a necháme dobře uležet.

 

2 Omyté cukety nakrájíme na plátky asi 3 cm, které poté rozpůlíme. Žampiony omyjeme, papriky rozpůlíme a očistíme, omyjeme a rovněž nakrájíme makistky asi 3 cm velké.

 

3 Rozpálíme gril v troubě, maso napichujeme na jehlice střídavě se zeleninou. Nemělo by vám nic zbýt.

 

4 Zbylou marinádou potřeme zeleninu a posypeme ji sezamovými semínky. Špízy pečeme na plechu pod grilem asi 15 minut a jednou otočíme.

 

OBMĚNA
Špízy můžeme obměňovat. Předem podušenými plátky brambor a mrkve, brokolicí, kedlubnem a květákem - také předvařeným – většině dětí budou chutnat.

autor: vega, vloženo: 27.7.2005 v 13:54, rubrika: Vaříme dětem

Článek vyšel na serveru MIMINET.CZ.
Adresa článku je: http://www.miminet.cz/clanek_tisk.php?id_rubriky=9&id_clanek=125