Zapečená rýže

Pro baculaté děti, bez vajec amléka

Na 4 porce

 

250g rýže

500ml zeleninového vývaru

150g drůbežích prsíček

1 lžíce sojové omáčky

2 jarní cibulky

200g sójových klíčků (čerstvých nebo zavařených)

300g mrkve
1 žlutá paprika
1 lžíce oleje
sůl, pepř
6-á malých rajčat

 

Doba přípravy: 45 minut

 

V jedné porci přibližně:

1555 kJ/370 kcal

22g B/9g T/58g UH/

 

1 Opranou rýži vložíme do hrnce. Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a při mírné teplotě necháme rýži nabobtnávat.

 

2 Mezitím nakrájíme kuřecí prsíčka na jemné nudličky, pokapeme sojovou omáčkou a necháme uležet. Omytou a očištěnou jarní cibulku nakrájíme na jemné kroužky. Osprchované klíčky necháme okapat. Omytou a očištěnou papriku nakrájíme na kostky.

 

3 V pánvi wok nebo velké pánvi rozehřejeme olej. Na něm při stálém míchání osmahneme maso, ke kterému za stálého míchání přidáme papriku a mrkev. Po 3 minutách přidáme jarní cibulky a klíčky a nakonec rýži. Smažíme, osolíme a opepříme.

 

4 Omytá rajčata přelijeme vroucí vodou, po 1 minutě je ochladíme a stáhneme z nich slupku. Vhodíme je do rýže a krátce zahříváme, poduk nejdou horká.

 

 

TIP!
Asijská kuchyně se téměř obejde bez mléka, což je ideální pro alergiky. Díky míchání zůstane vše na pánvi šťavnaté a křehké. Tento recept můžeme obměňovat většinou druhů zeleniny a místo masa použít ryby, ořechy či kraby.

autor: vega, vloženo: 27.7.2005 v 14:17, rubrika: Vaříme dětem

Článek vyšel na serveru MIMINET.CZ.
Adresa článku je: http://www.miminet.cz/clanek_tisk.php?id_rubriky=9&id_clanek=128