Tvarohové nočky s višňovou omáčkou

Pro baculaté děti, jemné

Na 4 porce

 

500 g tvarohu (20 %)

3 vejce

100 g hrubé stavby

120 g krupice

sůl

1 sklenice višní ( asi 680 g)

25 g škrobové moučky

1 lžíce cukru

30 g másla

50 g strouhanky

 

Doba přípravy: 40 minut

 

2530 kJ/605 kcal

28g B/21g T/80g UH/

 

1 Z tvarohu a vajec vymícháme krém, do něhož postupně přimícháme mouku a krupici. Osolíme a necháme 30 minut odpočinout.

 

2 K varu přivedeme dostatečně osolenou vodu. Na zkoušku vykrojíme z těsta nok, který uvaříme ( pokud je těsto příliš měkké a nedrží pohromadě, přisypeme trochu krupice). Pokud má těsto správnou konzistenci, tvoříme pomocí vlhké lžíce noky, které vhazujeme do vroucí vody a při mírné teplotě je vaříme 12 minut, kdy by měly vyplavat na hladinu.

 

3 Mezitím si stranou odložíme několik pěkných višní. Zbylé višně nalijeme i se šťávou do hrnce. Smícháme 3 lžíce šťávy se škrobem a višně pomocí mixéru rozdrtíme.

 

4 Omáčku přivedeme k varu, za stálého míchání přidáme rozmíchaný škrob a necháme 2 minuty povařit. Osladíme cukrem a přidáme zbylé višně.

 

5 Vyjmeme Z vody vyndáme pomocí naběračky noky. Rozpustíme máslo, na něm dozlatova opečeme strouhanku, ve které noky vyválíme. K nokům podáváme teplou omáčku.

 

autor: vega, vloženo: 7.8.2005 v 19:58, rubrika: Vaříme dětem

Článek vyšel na serveru MIMINET.CZ.
Adresa článku je: http://www.miminet.cz/clanek_tisk.php?id_rubriky=9&id_clanek=144