Do zásoby, cenově výhodná
Na 30 porcí
Od 5.měsíce
1 lžička fenyklových semínek
Doba přípravy: 2,5 hodiny
594 kJ/142 kcal
7g B/6g T/15g UH/
1 Hovězí maso omyjeme a vložíme do tlakového hrnce společně s přibližně 0,5l vody. Přidáme fenyklová semínka, hrnec uzavřeme a postavíme na sporák. Maso vaříme 45 minut. Tlakový hrnec odstavíme z plotny a počkáme, až se sníží tlak.
2 Mezitím omyjeme brambory a neoloupané vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, aby byly těsně pod hladinou, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 35-40 minut.
3 Uvařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na asi 2cm kostičky.
4 Omytou a očištěnou mrkev oloupeme a nahrubo nakrájíme. Polovinu mrkve vložíme do masového vývaru, hrnec uzavřeme Vaříme asi 6 minut. Vypustíme páru a mrkev pomocí naběračky vyjmeme. Stejným způsobem uvaříme i její druhou část.
5 V misce pomocí ručního mixéru rozsekáme na kaši vždy trochu masa s velkou lžící bujónu. Pokud budeme kaši dělat v robotu, nepřidáváme bujón, spíše jej později přimícháme. Naproti tomu do mixéru musíme přidat dostatek tekutiny.
6 Dosud horké brambory oloupeme a po částech prolisujeme lisem na brambory. Nedrtíme je pomocí el. Přístrojů – kaše by byla mazlavá.
7 Nadýchanou bramborovou kaši smícháme se směsí masa a mrkve.
8 Kaši rozvážíme na porce od 190 do
9 Sáčky s jednotlivými porcemi zatavíme a zmrazíme v mrazničce. Trvanlivost je až 2 měsíce.
Článek vyšel na serveru MIMINET.CZ.
Adresa článku je: http://www.miminet.cz/clanek_tisk.php?id_rubriky=9&id_clanek=191