Kaše na měsíc

Do zásoby, cenově výhodná

Na 30 porcí
Od 5.měsíce

 

1 kg libového hovězího masa

1 lžička fenyklových semínek

1,5 kg brambor

3 kg mladé karotky

 

Doba přípravy: 2,5 hodiny

 

594 kJ/142 kcal

7g B/6g T/15g UH/

 

1 Hovězí maso omyjeme a vložíme do tlakového hrnce společně s přibližně 0,5l vody. Přidáme fenyklová semínka, hrnec uzavřeme a postavíme na sporák. Maso vaříme 45 minut. Tlakový hrnec odstavíme z plotny a počkáme, až se sníží tlak.

2 Mezitím omyjeme brambory a neoloupané vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, aby byly těsně pod hladinou, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 35-40 minut.

 

3 Uvařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na asi 2cm kostičky.

 

4 Omytou a očištěnou mrkev oloupeme a nahrubo nakrájíme. Polovinu mrkve vložíme do masového vývaru, hrnec uzavřeme  Vaříme asi 6 minut. Vypustíme páru a mrkev pomocí naběračky vyjmeme. Stejným způsobem uvaříme i její druhou část.

 

5 V misce pomocí ručního mixéru rozsekáme na kaši vždy trochu masa s velkou lžící bujónu. Pokud budeme kaši dělat v robotu, nepřidáváme bujón, spíše jej později přimícháme. Naproti tomu do mixéru musíme přidat dostatek tekutiny.

 

6 Dosud horké brambory oloupeme a po částech prolisujeme lisem na brambory. Nedrtíme je pomocí el. Přístrojů – kaše by byla mazlavá.

 

7 Nadýchanou bramborovou kaši smícháme se směsí masa a mrkve.

 

8 Kaši rozvážíme na porce od 190 do 220 g (podle věku a chuti dítěte o něco více či méně) do mrazících sáčků.

 

9  Sáčky s jednotlivými porcemi zatavíme a zmrazíme v mrazničce. Trvanlivost je až 2 měsíce.

autor: vega, vloženo: 7.9.2005 v 15:06, rubrika: Vaříme dětem

Článek vyšel na serveru MIMINET.CZ.
Adresa článku je: http://www.miminet.cz/clanek_tisk.php?id_rubriky=9&id_clanek=191