Lanýžová vajíčka


TĚSTO:

200 g čokolády na vaření

200 g bílé čokolády

200 ml smetany

5 lžic másla

150 g rozinek (naložených v rumu)

2 lžíce perníkového koření

50 g kakaového prášku

50 g strouhaného kokosu

 

 

1 Na černá lanýžová vajíčka rozlámeme čokoládu na vaření, ohřejeme 100 ml smetany, přidáme do čokolády spolu se 2 lžícemi másla a za stálého míchání rozehřejeme. Potom přimícháme perníkové koření a hmotu odstavíme do chladna.

 

2 Na světlá lanýžová vajíčka připravíme se zbylou smetanou a máslem stejným způsobem bílou čokoládu a po vychladnutí doplníme rumovými rozinkami. Obojí hmotu dáme přikrytou nejméně na 30 minut do výparníku nebo mrazničky. Potom vypichujeme z obojí hmoty malé kuličky, utvoříme z nich vajíčka a ještě jednou dáme do chladničky.

 

3 Potom tmavá vajíčka obalíme ve strouhaném kokosu, světlá vajíčka v kakaovém prášku. Aby byla vajíčka zvláště pestrá, můžeme do strouhaného kokosu přidat pestrobarevný cukr.

 

4 Lanýžová vajíčka nejlépe uchováme v chladničce.

 

autor: vega, vloženo: 25.3.2006 v 21:06, rubrika: Vaříme dětem

Článek vyšel na serveru MIMINET.CZ.
Adresa článku je: http://www.miminet.cz/clanek_tisk.php?id_rubriky=9&id_clanek=287