Sacharidy ( souhrnný název pro cukry, které jsou také ne zce správně nazývány uhlovodany) jsou podstatnou částí potravy člověka. Asi 60% spotřeby představuje škrob ( 80% požitého škrobu tvoří amylopektin), asi 30% sacharóza ( je to řepný a třtinový cukr, naše hlavní sladidlo) a zbývajících 10% mléčný cukr, tj. laktóza.
Komentáře k článku | vložit komentář
Dobrý den,
chci velmi poděkovat za tento článek. Můj 3 měsíční syn měl skoro 2 měsíce ze svého dosavadního života průjmy a řídkou stolici. Byl v nepohodě a doktorka mi poradila akorát probiotické kapky, které tento problém nevyřešily. Po přečtení tohoto článku jsem si uvědomila, že zřejmě to je důvod jeho trápení - můj sklon ke sladkostem a vysadila jsem jakékoli sladké kromě asi 1 lžičky medu denně. Na 3. den konečně začal kakat "míchaná vajíčka", asi od 5. dne pak stolice úplně zhoustla! Kdyby lékaři byli více nápomocni, malý by si už z života mohl víc užívat než se takto trápit. Díky za takové články!
Marie Sommerová