Pro hubené děti, bez mléka a bez vajec
Na 4 porce
500g rajčat
1 cibule
1 stroužek česneku
1 malý stonek řapíkatého celeru
1 velká mrkev
1 lžíce másla
200 ml zeleninového vývaru
2 lžíce rajčatového protlaku
oregano
sůl, pepř, cukr
Doba přípravy: 30 minut
V jedné porci přibližně:
450 kJ/110 kcal
3g B/4g T/16g UH/
1 Rajčata přelijeme vroucí vodou a oloupeme, odstraníme stopky a nakrájíme na úzké nudle. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostičky. Očištěný celer nakrájíme na tenké plátky. Omytou a oloupanou mrkev nakrájíme na jemné kostičky.
2 V kastrolu rozehřejeme olej, na něm podusíme cibuli, česnek, celer a mrkev. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajčatový protlak a koření.
3 Omáčku vaříme 15 minut, dokud není zelenina vařená. Pak ji rozmixujeme na kaši a dochutíme. Do horké omáčky vhodíme nakrájená rajčata.
Komentáře k článku | vložit komentář