Rychlá, snadná
Na 4 porce
1 malý pórek
150g mraženého hrášku
150 ml zeleninového vývaru
100g smetany
sůl
pepř
sušený tymián
Doba přípravy: 25 minut
V jedné porci přibližně:
665 kJ/160 kcal
4g B/11g T/12g UH/
1 Očištěný a omytý pórek nakrájíme na tenké kroužky. Pórek společně s hráškem podusíme 15 minut v zeleninovém vývaru.
2 Rozmixujeme na kaši, přimícháme smetanu a omáčku dochutíme pepřem a solí a tymiánem.
OBMĚNA
Podle tohoto základního receptu můžete připravovat mnoho zeleninových krémových omáček:mrkvovou, brokolicovou, květákovou, cuketovou a kedlubnovou.Pokud vaše dítě nesnáší živočišné bílkoviny, použijte o 50g více zeleniny a místo smetany použijte 1-2 lžíce oleje. K dostatečnému zahuštění se hodí strouhanka nebo nastrouhané ořechy.
Komentáře k článku | vložit komentář
Dobrý den, jsem matkou dvojčat věk 7 měs. ,nerozumím proč je v receptech uvedeno použítí kořenených přísad, všude se klade důraz na to, aby strava byla neslaná a nekořenená, není to trochu zavádějící?
Máte pravdu,plně s vámi souhlasím.Všude se píše a taky říká,že solit se může začít od jednoho roku.Taky mám 7 měs.miminko kterému nekořením.Šušu.
kdyz teda deti nemuzou koreneny tak to neochucujte korenim ja mam taky dite 6 mesicu a pridavam tam trochu vic smetany vubec to neochucuju a take jsem to papala:-) a moc mi to chutnalo a memu diteti take.Pavlinka