Pro baculaté děti, bez vajec amléka
Na 4 porce
250g rýže
500ml zeleninového vývaru
150g drůbežích prsíček
1 lžíce sojové omáčky
2 jarní cibulky
200g sójových klíčků (čerstvých nebo zavařených)
300g mrkve
1 žlutá paprika
1 lžíce oleje
sůl, pepř
6-á malých rajčat
Doba přípravy: 45 minut
V jedné porci přibližně:
1555 kJ/370 kcal
22g B/9g T/58g UH/
1 Opranou rýži vložíme do hrnce. Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a při mírné teplotě necháme rýži nabobtnávat.
2 Mezitím nakrájíme kuřecí prsíčka na jemné nudličky, pokapeme sojovou omáčkou a necháme uležet. Omytou a očištěnou jarní cibulku nakrájíme na jemné kroužky. Osprchované klíčky necháme okapat. Omytou a očištěnou papriku nakrájíme na kostky.
3 V pánvi wok nebo velké pánvi rozehřejeme olej. Na něm při stálém míchání osmahneme maso, ke kterému za stálého míchání přidáme papriku a mrkev. Po 3 minutách přidáme jarní cibulky a klíčky a nakonec rýži. Smažíme, osolíme a opepříme.
4 Omytá rajčata přelijeme vroucí vodou, po 1 minutě je ochladíme a stáhneme z nich slupku. Vhodíme je do rýže a krátce zahříváme, poduk nejdou horká.
TIP!
Asijská kuchyně se téměř obejde bez mléka, což je ideální pro alergiky. Díky míchání zůstane vše na pánvi šťavnaté a křehké. Tento recept můžeme obměňovat většinou druhů zeleniny a místo masa použít ryby, ořechy či kraby.
Komentáře k článku | vložit komentář