Pro baculaté děti, jemné
Na 4 porce
3 vejce
sůl
1 sklenice višní ( asi
1 lžíce cukru
Doba přípravy: 40 minut
2530 kJ/605 kcal
28g B/21g T/80g UH/
1 Z tvarohu a vajec vymícháme krém, do něhož postupně přimícháme mouku a krupici. Osolíme a necháme 30 minut odpočinout.
2 K varu přivedeme dostatečně osolenou vodu. Na zkoušku vykrojíme z těsta nok, který uvaříme ( pokud je těsto příliš měkké a nedrží pohromadě, přisypeme trochu krupice). Pokud má těsto správnou konzistenci, tvoříme pomocí vlhké lžíce noky, které vhazujeme do vroucí vody a při mírné teplotě je vaříme 12 minut, kdy by měly vyplavat na hladinu.
3 Mezitím si stranou odložíme několik pěkných višní. Zbylé višně nalijeme i se šťávou do hrnce. Smícháme 3 lžíce šťávy se škrobem a višně pomocí mixéru rozdrtíme.
4 Omáčku přivedeme k varu, za stálého míchání přidáme rozmíchaný škrob a necháme 2 minuty povařit. Osladíme cukrem a přidáme zbylé višně.
5 Vyjmeme Z vody vyndáme pomocí naběračky noky. Rozpustíme máslo, na něm dozlatova opečeme strouhanku, ve které noky vyválíme. K nokům podáváme teplou omáčku.
Komentáře k článku | vložit komentář