Do zásoby, cenově výhodná
Na 30 porcí
Od 5.měsíce
1 lžička fenyklových semínek
Doba přípravy: 2,5 hodiny
594 kJ/142 kcal
7g B/6g T/15g UH/
1 Hovězí maso omyjeme a vložíme do tlakového hrnce společně s přibližně 0,5l vody. Přidáme fenyklová semínka, hrnec uzavřeme a postavíme na sporák. Maso vaříme 45 minut. Tlakový hrnec odstavíme z plotny a počkáme, až se sníží tlak.
2 Mezitím omyjeme brambory a neoloupané vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, aby byly těsně pod hladinou, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 35-40 minut.
3 Uvařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na asi 2cm kostičky.
4 Omytou a očištěnou mrkev oloupeme a nahrubo nakrájíme. Polovinu mrkve vložíme do masového vývaru, hrnec uzavřeme Vaříme asi 6 minut. Vypustíme páru a mrkev pomocí naběračky vyjmeme. Stejným způsobem uvaříme i její druhou část.
5 V misce pomocí ručního mixéru rozsekáme na kaši vždy trochu masa s velkou lžící bujónu. Pokud budeme kaši dělat v robotu, nepřidáváme bujón, spíše jej později přimícháme. Naproti tomu do mixéru musíme přidat dostatek tekutiny.
6 Dosud horké brambory oloupeme a po částech prolisujeme lisem na brambory. Nedrtíme je pomocí el. Přístrojů – kaše by byla mazlavá.
7 Nadýchanou bramborovou kaši smícháme se směsí masa a mrkve.
8 Kaši rozvážíme na porce od 190 do
9 Sáčky s jednotlivými porcemi zatavíme a zmrazíme v mrazničce. Trvanlivost je až 2 měsíce.
Komentáře k článku | vložit komentář
Jedl/a jste někdy rozmrazené brambory? Jsou odporné, chudák děcko. recept je pro líné matky. MZ
OHŘÍVANÉ BRAMBORY DĚTI PŘECE NESMÍ!!!
Myslím si,že to není recept "jen pro líné matky",ale mohou ho využít i maminky,které jsou dost zaneprázdněny.Já mám kolikrát tolik práce,že nevím,kam dřív skočit a každé ulehčení je pro mě vítaná pomoc.
teda tu poznámku s línou matkou může říct jen hysterická matka. Raději jsem s malou venku a máme spoustu zážitků,které se v kuchyni jen těžko prožijí. ale zase takové loupání brambor... měla bych se nad sebou zamyslet