TĚSTO:
6 vajec
500 ml mléka
1 vanilkový cukr
Citrónová šťáva
sůl
POLEVA:
3 lžíce medu
Moučkový cukr na posypání
Doba přípravy: 30 minut, kynutí 60 minut, pečení 15-20 minut
1 Na vál dejte mouku, uprostřed udělejte důlek. Vložte do něj rozdrobené droždí a vlažné mléko. Po 10-15 minutách droždí nakyne. Poznáte to tak, že se na něm vytvoří bubliny. Přidejte ostatní suroviny ( cukr, rozkrájené povolené máslo, vejce, mleté ořechy, vanilkový cukr, citronovou kůru a špetku soli), rukama vypracujte pevné těsto a nechte ho nakynout na dvojnásobnou velikost.
2 Připravené těsto rozdělte na 10-15 kusů, z každého vyválejte váleček, svažte do uzlu a dejte na plech s pečícím papírem. Uzly nechte znovu nakynout. Pečte je ve vyhřáté troubě při
3 Po upečení je ještě teplé potřete rozpuštěným máslem smíchaným s medem a hustě posypte moučkovým cukrem.
Komentáře k článku | vložit komentář