TĚSTO:
1kg polohrubé mouky
150g rostlinného tuku
30g droždí
1 l mléka
3 žloutky
120g práškového cukru
1 lžičky soli
1 lžička strouhané citrónové kůry
tuk na vymazání plechu
vejce na potření
1 Z kvasnic, 2 lžic mléka, lžíce cukru a lžíce mouky uděláme kvásek. Jakmile kvásek vzejde, přidáme do něj zbývající mouku, a cukr, rozpuštěný tuk, mléko se žloutky a solí, citrónovou kůru a vše zpracujeme na polotuhé těsto. Můžeme přidat rozinky a spařené oloupané mandle.
2 Necháme 2 hodiny kynout, poté vytvarujeme do několika pomlázek. Ty opět necháme kynout, potřeme je rozšlehaným vejcem a upečeme na vymazaném plechu ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře k článku | vložit komentář