3 vejce
Vanilinový cukr
1 PL prášku do pečiva
NÁPLŇ:
Vanilinový cukr
Kůra z 1 citronu
¼ l smetany na šlehání
2 balíčky ztužovače do šlehačky
2 PL moučkového cukru
1 Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 2 lžic studené vody ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáme cukr a vanilkový cukr. Potom přimícháme žloutky.
2 Mouku, solamyl a prášek do pečiva smícháme, přesajeme a opatrně vmícháme do sněhu. Dortovou formu o průměru
3 Po upečení necháme vychladnout. Maliny rozmrazíme nebo použijeme čerstvé. Smícháme tvaroh, mascarpone, cukr, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Ušleháme smetanu s jedním ztužovačem a přimícháme do tvarohového krému. Dortový korpus vodorovně rozřízneme tak, aby vrchní díl byl o něco tenčí než spodní. Kolem spodního dílu připevníme okraj dortové formy.
4 Polovinou zbylého ztužovače šlehačky posypeme spodní díl dorty. Pak jej poklademe polovinou malin, které posypeme druhou polovinou ztužovače. Potřeme krémem, až na 5-6 lžic, které odložíme na ozdobení a navrch dáme zbylé maliny. Necháme vychladit. Vrchní díl dortu rozdělíme na 12 kousků. Z lepenky vystřihneme tvar velikonoční vajíčka - šablonu pokládáme postupně na vrchní kousky dortu a cukrujeme. Dort vyjmeme z formy. Zbylým krémem vytvoříme na dortu 12 kopečků a na každý z nich položíme šikmo jeden vrchní díl dortu. Až do podávání necháme v chladu.
Komentáře k článku | vložit komentář