Vyhledat

Novinky e-mailem


Friday, 22. November 2024
Svátek má

 


3 vejce

75 g cukru

Vanilinový cukr

50 g polohrubé mouky

50 g škrobu

1 PL prášku do pečiva

 

NÁPLŇ:

600 g mražených malin

375 g netučného tvarohu

250 g mascarpone nebo žervé

75 g cukru

Vanilinový cukr

Kůra z 1 citronu

¼ l smetany na šlehání

2 balíčky ztužovače do šlehačky

2 PL moučkového cukru

 



 

1 Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 2 lžic studené vody ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáme cukr a vanilkový cukr. Potom přimícháme žloutky.

 

2 Mouku, solamyl a prášek do pečiva smícháme, přesajeme a opatrně vmícháme do sněhu. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem. Pak vlijeme těsto a povrch uhladíme. V předehřáté troubě (elektrická - 175°C, plynová - stupeň 2) pečeme 25-30 minut.

 

3 Po upečení necháme vychladnout. Maliny rozmrazíme nebo použijeme čerstvé. Smícháme tvaroh, mascarpone, cukr, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Ušleháme smetanu s jedním ztužovačem a přimícháme do tvarohového krému. Dortový korpus vodorovně rozřízneme tak, aby vrchní díl byl o něco tenčí než spodní. Kolem spodního dílu připevníme okraj dortové formy.

 

4 Polovinou zbylého ztužovače šlehačky posypeme spodní díl dorty. Pak jej poklademe polovinou malin, které posypeme druhou polovinou ztužovače. Potřeme krémem, až na 5-6 lžic, které odložíme na ozdobení a navrch dáme zbylé maliny. Necháme vychladit. Vrchní díl dortu rozdělíme na 12 kousků. Z lepenky vystřihneme tvar velikonoční vajíčka - šablonu pokládáme postupně na vrchní kousky dortu a cukrujeme. Dort vyjmeme z formy. Zbylým krémem vytvoříme na dortu 12 kopečků a na každý z nich položíme šikmo jeden vrchní díl dortu. Až do podávání necháme v chladu.

autor: vega, vloženo: 12.4.2006, přečteno: 3029x, komentáře: 0, rubrika: Vaříme dětem, vytisknout článek, poslat e-mailem


Komentáře k článku | vložit komentář

(c)2004-2007 MIMINET.CZ - Všechna práva vyhrazena -  ISSN 1214-9969